Ciasto z lukrem karmelowym i posypką morelowo-imbirową
Ciasto Funt z lukrem karmelowym i posypką morelowo-imbirową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 556 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz soda oczyszczona, krem, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Ciasto Z Lukrem Karmelowym I Posypką Morelowo-Imbirową, Ciasto morelowo-imbirowe z polewą Rumową, oraz Ciasto Pistacjowe Z Drippy Lukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukry, bijąc ze średnią prędkością, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, po 1 na raz, ubijając tylko do momentu, aż żółty zniknie po każdym dodaniu.
Wymieszać mąkę, sól i sodę oczyszczoną.
Dodać do mieszanki masła na przemian z kwaśną śmietaną, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Wlać do 2 natłuszczonych i zalanych mąką 9 - x 5-calowych patelni bochenkowych.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut.
Wyjmij ciasta z patelni i pozostaw do ostygnięcia 2 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
Przygotować lukier karmelowy i zalać ciasto, pozwalając mu kapać po bokach ciasta. Top z morelowo-imbirowym
Posypać; odstawić na 30 minut lub do czasu, aż lukier będzie twardy.