Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową

Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową
Ciasto z kruszonką żurawinowo-jabłkową może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz brązowy cukier, żurawinę, skracanie warzyw i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kruszonka Żurawinowo-Jabłkowa, Kruszonka Żurawinowa Jabłkowa, oraz Żurawinowo-Jabłkowa Kruszonka.

Instrukcje

1
Mieszaj mąkę, masło, skracanie i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Skropić 3 łyżki wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wycisnąć małą garść: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając aż do włączenia. Nie przepracować ciasto lub ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
4
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zebrać całe ciasto razem (za pomocą skrobaka do ciasta, jeśli masz) i uformować na 5-calowy dysk. Jeśli ciasto jest lepkie, lekko odkurzyć dodatkową mąką. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W misce wymieszać mąkę, brązowy cukier, cynamon i sól. Zmiksować na maśle opuszkami palców, aż utworzą się duże grudki, a następnie wymieszać z orzechami pekan. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
W dużej misce wymieszać jabłka, żurawinę, brązowy cukier, mąkę, cynamon, sól i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
Rozgrzej piekarnik do 218° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową rundę, a następnie włóż do talerza ciasta. Przyciąć krawędź, pozostawiając 1/2-calowy zwis, a następnie złożyć zwis pod i zaciskać dekoracyjnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Nadzienie owocowe przełożyć do skorupki pie i kropki masłem. Luźno przykryć folią i piec, aż jabłka lekko opadną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Posypać kruszonką polewa nad nadzieniem i piec, odkryte, aż crumbleis rumiane, nadzienie jest bulgotanie, i jabłka są miękkie, 45 minut do 1 godziny więcej. Całkowicie schłodzić, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Ciasto można schłodzić do 3 dni. * Ciasto można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn