Ciasto Z Kremem Czekoladowym
Ciasto z kremem czekoladowym może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 445 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 326 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zwilż powierzchnię obramowanej blachy do pieczenia i ułóż dno i boki folią. Trzymaj rolkę folii pod ręką i odstaw na bok. Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub w kuchence mikrofalowej przez kuchenkę mikrofalową w 15 sekundowych krokach w bezpiecznej kuchence mikrofalowej misce, aż stopi się i ogrzać.
W średniej wielkości misce, połączyć skrobię, sól, i pół cukru i ubijać razem, aż włączone.
Dodać żółtka i ubijać przez 2 minuty bez zatrzymywania.
Mieszanina powinna być jasnożółta z grubymi wstążkami. Odstawić. W średnim rondlu połącz drugą połowę cukru i mleka i wymieszaj, aby połączyć. Ustawić na średnim ogniu i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Stale ubijając, powoli dodawać gorące mleko do mieszaniny żółtka kilka łyżek na raz. Po dodaniu połowy mieszanki mlecznej, wlej mieszaninę jajek z powrotem do garnka z pozostałym mlekiem i ubijaj, aby połączyć.
Powrót patelni na małym ogniu i nadal ubijać, gdy mieszanina zgęstnieje.
Ubij przez grudki, aż krem ciasto stanie się gładkie. Kiedy zaczyna bąbelkować, trzepać przez dwie dodatkowe minuty, a następnie wyjąć z ognia.
Ubić ekstrakt z wanilii. Dużą gumową szpatułką mieszaj ciepłą, roztopioną czekoladę, aż do całkowitego wymieszania. Zeskrobać budyń na przygotowany arkusz i docisnąć kolejną warstwę plastiku na powierzchnię. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Przenieść do lodówki, aby schłodzić przez co najmniej dwie godziny.
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest złoty brąz, 10 do 15 protokół.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieść schłodzony budyń czekoladowy w misce, będzie bardzo sztywny i gumowaty.
Ubić budyń, aż będzie gładki.
Dodać 1/4 bitej śmietany, mieszając, aby rozjaśnić i włączyć całkowicie do budyniu. Złóż w pozostałej części kremu, rezerwując około 2 uncji, które będą używane do rurociągów na górze. Rozjaśniony budyń zeskrobać do schłodzonej skorupki ciasta. Pozostałą śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta i za pomocą mikropłytki lub obieraczki ogolić czekoladę na wierzch. Schłodzić do 1 godziny przed jedzeniem.