Ciasto z kraba Cajun i szparagami
Ciasto Cajun z krabem i szparagami może być właśnie przepisem Cajun, którego szukasz. Ten przepis służy 7. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis na pescatarian zawiera 272 kalorie, 11 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką świeżo mielony pieprz, włócznie szparagów, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 31% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciastka krabowe Cajun, Krokiety krabowe Cajun i Jalapenos nadziewane krabem Cajun.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: Obieraczka do pizzy i kamień do pizzy (lub patelnia do pizzy)
Umieść kamień do pizzy (jeśli go używasz) w zimnym piekarniku i rozgrzej go do 500 stopni F.
W średnim rondlu zagotuj 1 litr osolonej wody i napełnij dużą miskę wodą i lodem.
Dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj przez 1 do 2 minut, następnie natychmiast odcedź szparagi i wrzuć je do lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedź ponownie, gdy ostygnie.
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy 10,5 cala. Zbuduj pizzę w następującej kolejności: sos, krab, mozzarella, szparagi, pieczona papryka.
Dodaj trochę świeżo mielonego pieprzu.
Piec pizzę przez 12 do 15 minut, aż uzyska złoty kolor.
Na pizzę nałóż parmezan, pokrój go i podawaj z wyciśniętą świeżą cytryną i zieloną cebulą oraz połową skórki z cytryny.
Na średniej patelni, na średnim ogniu, rozgrzej oliwę z oliwek.
Dodać mąkę i ciągle mieszać przez 2 minuty, aż powstanie zasmażka. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj czosnek, cayenne, ancho chile, gałkę muszkatołową, mieloną paprykę i paprykę i mieszaj przez 1 minutę. Stopniowo dodawaj śmietanę, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 10 minut. Wymieszaj parmezan i zdejmij z ognia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór do kraba. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.