Ciasto z kraba Cajun i szparagami

Ciasto z kraba Cajun i szparagami
Ciasto Cajun z krabem i szparagami może być właśnie przepisem Cajun, którego szukasz. Ten przepis służy 7. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten przepis na pescatarian zawiera 272 kalorie, 11 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką świeżo mielony pieprz, włócznie szparagów, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 31% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciastka krabowe Cajun, Krokiety krabowe Cajun i Jalapenos nadziewane krabem Cajun.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: Obieraczka do pizzy i kamień do pizzy (lub patelnia do pizzy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3/4 Szklanki świeżego Mięsa Krabowego, Odsączonego I Dobrze Zebranego Na Muszle3/4 Szklanki świeżego Mięsa Krabowego, Odsączonego I Dobrze Zebranego Na Muszle
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
2
Umieść kamień do pizzy (jeśli go używasz) w zimnym piekarniku i rozgrzej go do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
3
W średnim rondlu zagotuj 1 litr osolonej wody i napełnij dużą miskę wodą i lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Startego Parmezanu Do Dekoracji1/4 Szklanki Startego Parmezanu Do Dekoracji
Posiekany Ser Parmezan Do DekoracjiPosiekany Ser Parmezan Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 10-uncjowa Kulka Białego Lub Pełnoziarnistego Ciasta Na Pizzę1 10-uncjowa Kulka Białego Lub Pełnoziarnistego Ciasta Na Pizzę
Ciasto Na Pizzę Białe Lub PełnoziarnisteCiasto Na Pizzę Białe Lub Pełnoziarniste
4
Dodaj szparagi do wrzącej wody i gotuj przez 1 do 2 minut, następnie natychmiast odcedź szparagi i wrzuć je do lodowatej wody, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Odcedź ponownie, gdy ostygnie.
6
Gdy wszystkie składniki będą gotowe, rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy 10,5 cala. Zbuduj pizzę w następującej kolejności: sos, krab, mozzarella, szparagi, pieczona papryka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
KrabKrab
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Dodaj trochę świeżo mielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
8
Piec pizzę przez 12 do 15 minut, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Na pizzę nałóż parmezan, pokrój go i podawaj z wyciśniętą świeżą cytryną i zieloną cebulą oraz połową skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
10
Na średniej patelni, na średnim ogniu, rozgrzej oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodać mąkę i ciągle mieszać przez 2 minuty, aż powstanie zasmażka. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj czosnek, cayenne, ancho chile, gałkę muszkatołową, mieloną paprykę i paprykę i mieszaj przez 1 minutę. Stopniowo dodawaj śmietanę, ciągle mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 10 minut. Wymieszaj parmezan i zdejmij z ognia. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Popękany PieprzPopękany Pieprz
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio

Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór do kraba. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia4
Magazyn