Ciasto z kiełbasą i porem
Placek z kiełbasą i porem trwa około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 796 kalorii, 26g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 81 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka pietruszki, mleko, kiełbasa wieprzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Z Kiełbasą I Porem, Ciasto z kiełbasą, jabłkiem i porem, oraz Homity Pie (British Cheesy Potato Por Pie) # SundaySupper.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Whizz masło i mąka w robocie kuchennym.
Dodaj 2 łyżki wody i pulsuj do piłki.Owinąć ciasto folią spożywczą i schłodzić.
Rozgrzej grilla do wysokiej, brązowej kiełbasy przez 5 minut. Pory smażyć na maśle przez 2-3 minuty.
Posypać mąką i gotować, mieszając, przez 2 minuty. Zdjąć ciepło i wymieszać z mlekiem. Doprawić, dodać musztardę i doprowadzić do wrzenia, mieszając.
Każdą kiełbasę pokroić na pięć pod kątem i ułożyć w naczyniu o pojemności 1,2 litra. Natkę pietruszki wymieszać z sosem porowym i zalać.
Rozwałkować ciasto i wyciąć kształt o 2,5 cm większy od naczynia.ponownie rozwałkować ozdoby, aby uzyskać pasek o długości 2,5 cm.
Umyj Brzeg naczynia wodą i połóż pasek na górze. Unieś resztę na górze, naciśnij, aby uszczelnić i zacisnąć krawędzie.