Ciasto Z Jeżynami I Tymiankiem
Ciasto jeżyn-tymianek Crumb jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. 108 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, liście tymianku, sok z cytryny z 1 cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Blackberry Crumb, Ciasto Blackberry Crumb, oraz Ciasto Blackberry Crumb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. lekko spryskaj 13 - na 9-calową patelnię do pieczenia sprayem. Linia patelni z pergaminem lub folią o dużej wytrzymałości wzdłuż Z jednym arkuszem, a następnie w poprzek z drugim arkuszem, aby utworzyć zawiesię; spryskać ponownie sprayem do pieczenia.
Na dodatek: opuszkami palców wcierać skórkę cytryny w brązowy cukier, aż nie pozostaną żadne nitki Skórki.
Dodać mąkę i połączyć w średniej misce. Używając dwóch noży obiadowych, pokrój w maśle, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek. Wymieszać z orzechami i tymiankiem; odstawić.
Mąkę, cukier, soda oczyszczona i sól połączyć w dużej misce.
Dodać masło i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia, około 1 minuty (mieszanina będzie krucha).
W małej misce ubić jajka, maślankę, sok z cytryny i wanilię. Z mikserem na średniej-niskiej prędkości, dodać mieszaninę jaj w powolnym stałym strumieniu. Beat tylko do momentu połączenia. Wstrzymaj mikser, zeskrobaj boki i dno miski, a następnie ubijaj mieszankę na średniej prędkości, aż do całkowitego połączenia, około 30 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię do pieczenia.
Na ciasto ułożyć 12 łyżek konfitur. Przeprowadź nóż przez ciasto ciasto, aby stworzyć zawirowanie marmuru.
Posypać równomiernie mieszanką cukier-orzech.
Piec, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 25 do 30 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i schłodzić na patelni 10 minut. Wyciągnij ciasto na stojaku chłodzącym za pomocą procy pergaminowej i całkowicie ostudź, około 1 godziny.
Posypać ciasto dodatkowymi liśćmi tymianku, w razie potrzeby.