Ciasto z jeżynami i jagodami
Ciasto z jeżyn i jagód może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Z Jeżynami, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Babeczki jagodowo-jagodowe z lukrem Borówkowo-serowym.
Instrukcje
Skracanie pokroić na 2 szklanki mąki i soli, aż skracanie będzie wielkości małego groszku.
Posypać wodą 1 łyżkę na raz, aż mąka jest zwilżona. Zebrać w piłkę, owinąć plastikiem i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut. Ciasto podzielić na pół i rozwałkować na pół na lekko posypanej mąką desce. Ułóż 9-calowe naczynie z ciastem.
Rozwałkuj wierzchnią skórkę i odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszać cukier, 1/3 szklanki mąki i cynamon. Wymieszaj jagody do okrycia.
Wlać nadzienie do wyłożonej cieście patelni.
Posypać sokiem z cytryny i dot z masłem. Przykryć wierzchnią skórką; przeciąć szczeliny w górnej części, aby odpowietrzyć parę. Uszczelnij skorupę i flet krawędzie.
Przykryj krawędzie Skórki folią, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skorupa będzie złoty kolor i soki są bulgotanie, o 45 protokół.
Usuń folię podczas ostatnich 12 minut pieczenia.