Ciasto z indykiem i farszem
Ciasto z indykiem i nadzieniem zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda o wartości 522 kalorii , 24 g białka i 27 g tłuszczu . Za 2,66 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup masło, groszek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Grillowana pierś z indyka z nadzieniem z żurawiny i jabłka Cremini , Kukurydzany chleb maślankowy i nadzienie z szałwii i Łatwe kotlety wieprzowe z nadzieniem .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj jajko, bulion i masło. Wymieszaj z farszem. Przyklej do dna i boków natłuszczonej formy do ciasta o średnicy 9 cali; odstaw.
Aby przygotować farsz, podsmaż pieczarki i cebulę na maśle w dużej patelni, aż zmiękną.
Posyp mąką, aż dobrze się połączy. Wymieszaj z indykiem, groszkiem, pietruszką, sosem Worcestershire i tymiankiem. Wymieszaj z sosem. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Piec w temperaturze 375° przez 20 minut. Ułożyć paski sera w kratkę na nadzieniu.
Piecz jeszcze przez 5–10 minut lub do momentu roztopienia się sera.