Ciasto z gruszką i imbirem do góry nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z gruszką i imbirem do góry nogami. Ten przepis służy 12 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka melasy, sody oczyszczonej, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami, Ciasto Gruszkowo-Imbirowe Do Góry Nogami, oraz Odwrócone Ciasto Gruszkowo-Imbirowe.
Instrukcje
Lekko posmaruj 9-calową patelnię do sernika z wyjmowaną obręczą o wysokości co najmniej 2,5 cala. Linia patelni z 10-calowy Okrągły gotowania pergamin, naciskając na dole i około 1/2 cala w górę boki.
Pokrój 2 łyżki masła na około 1/4 cala kawałki i upuść równomiernie na pergaminie na dnie patelni.
Posypać równomiernie 1/2 szklanki brązowego cukru i skrystalizowanego imbiru.
Obrać gruszki i pokroić na pół wzdłuż, a następnie, krojąc równolegle do krawędzi cięcia, pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Za pomocą małego noża wyciąć rdzeń z każdego plastra. Ułóż plastry na płasko, w jednej warstwie, nad mieszaniną cukru na patelni, przycinając kawałki w razie potrzeby, aby pasowały.
W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir, cynamon, sól i ziele angielskie.
W innej misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, pokonać pozostałe 1/2 szklanki masła i 1 szklanka brązowego cukru, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość do średnio-niskiej i ubijaj melasę.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian, ubijając aż włączone, a następnie pokonać na dużej prędkości tylko do dobrze wymieszane.
Piec w piekarniku konwekcyjnym 325 lub 300, aż wykałaczka włożona do środka (nie w owocach) wyjdzie czysta, 1 godzinę i 35 do 40 minut (centrum ciasta może lekko osiąść).
Ostudzić w patelni na stojaku około 20 minut.
Usuń boki patelni. Odwróć talerz nad ciastem, a następnie, trzymając je razem, Odwróć ponownie. Ostrożnie usuń dno patelni i pergamin.