Ciasto Z Galaretką Rabarbarową
Ciasto z galaretką rabarbarową to bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten deser ma 271 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś rabarbar, sól, ekstrakt z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 22%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy obejmują Glazurowane pączki z masłem orzechowym i galaretką ... z galaretką Chia truskawkowo-rabarbarową, Szwajcarska bułka z białej czekolady z bitą śmietaną rabarbarową, oraz Galaretka Rabarbarowa.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj rabarbar, 2 szklanki cukru, cynamon, ziele angielskie i goździki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj bez przykrycia na średnim ogniu, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Ochłodzić całkowicie.
Wyłóż nasmarowany 15 cali. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia z woskowanym papierem. Nasmaruj papier; odłóż na bok. W dużej misce ubijaj jajka przez 3 minuty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier; ubijaj przez 2 minuty lub do momentu, gdy mieszanina stanie się gęsta i cytrynowa. Dodaj ekstrakt.
Połącz suche składniki; złożyć w mieszankę jajeczną.
Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375° przez 15-17 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut. Odwróć na ręcznik kuchenny posypany cukrem cukierniczym. Delikatnie zdejmij woskowany papier.
Zwiń ciasto w stylu galaretki ręcznikowej, zaczynając od krótkiego boku. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
Rozwiń ciasto; równomiernie rozprowadź nadzienie na cieście do 1/2 cala. krawędzi.
Połóż szew stroną do dołu na półmisku do serwowania. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Posyp cukrem cukierniczym tuż przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.