Ciasto z ciasteczkami OREO w czekoladzie
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Chocolate-Covered OREO Cookie Cake. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 318 kalorii , 4 g białka i 18 g tłuszczu . Za 63 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga półsłodkiej czekolady Baker's®, masła, serka śmietankowego Philadelphia® i cukru. Niewiele osób wykonało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej kiepską ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Brown Sugar Sponge Cookie with Chocolate Covered Caramels , Ultimate "Surprise" Oreo N' Chocolate Chip Cookie Fudge Brownie Cups i OREO Cookie Balls – Snowman .
Instrukcje
NAGRZEJ piekarnik do 177°.
PRZYGOTUJ ciasto i piecz w 2 (9-calowych) okrągłych foremkach zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź ciasta w foremkach przez 10 min. Odwróć na kratkę; ostrożnie wyjmij foremki. Całkowicie ostudź ciasta.
MIKROFALÓWKA czekolada i masło w małej misce mikrofalowej na WYSOKIEJ mocy 2 min. lub do momentu roztopienia się masła. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ostudź 5 min. W międzyczasie ubij serek śmietankowy i cukier w dużej misce mikserem, aż się połączą. Delikatnie wmieszaj COOL WHIP i pokruszone ciasteczka.
POŁOŻ 1 warstwę ciasta na talerzu, posmaruj mieszanką serka śmietankowego. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Posmaruj wierzch polewą czekoladową; odstaw na 10 min. lub do momentu stężenia. Przechowuj w lodówce.