Ciasto z ciasteczkami czekoladowymi
Ciasto z kawałkami czekolady to deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 610 kalorii . Za 1,06 dolara za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mąkę, jajka, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasteczko z kawałkami czekolady , Ciasteczka z kawałkami czekolady i czekoladą oraz Ciasteczka z kawałkami czekolady i czekoladą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 10 1/2x15 1/2 cala i wyłóż ją papierem woskowanym.
Ubij w misce mikserem 1 szklankę masła, brązowy i biały cukier, aż masa będzie gładka i kremowa; dodawaj jajka, po jednym na raz, dokładnie ubijając po dodaniu każdego, aż do uzyskania gładkiej masy.
Wymieszaj 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego i soli z masłem śmietankowym. Stopniowo mieszaj mąkę z masłem śmietankowym, aż się połączy; wmieszaj 1 szklankę kawałków czekolady do ciasta.
Rozłóż ciasto na przygotowanej blasze.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20–25 minut, aż brzegi lekko się zrumienią.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Rozpuść pozostałą 1 szklankę chipsów czekoladowych w górnej części podwójnego bojlera nad gotującą się wodą, często mieszając i zdrapując boki gumową szpatułką, aby uniknąć przypalenia. Ubij cukier puder i 3/4 szklanki masła w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż do uzyskania gładkiej masy; dodaj roztopioną czekoladę i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego i mieszaj, aż lukier będzie gładki.
Rozprowadź lukier na schłodzonym cieście.