Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady

Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady
Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 14. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka orzechów włoskich, konfitury morelowe, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Białej Czekolady Z Nadzieniem Żurawinowym, Lemon Curd Layer Cake with White Chocolate Buttercream, oraz Ciasto z białej czekolady z nadzieniem z twarogu jagodowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie 9-calowe okrągłe patelnie do ciast z 2-calowymi wysokimi bokami. Masło dwa 9-calowy pergamin rund i umieścić w patelniach, maślane stronie do góry. Białą czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła ustawionego na ledwo gotującej się wodzie, aż stopi się i będzie gładka. Białą czekoladę zostawić w garnku; wyłączyć ogień. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i cukier w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
3
Dodaj suche składniki na przemian z mlekiem w 3 dodatkach, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
4
Dodać ciepłą białą czekoladę i ubić aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
5
Dziel ciasto równo między patelniami, wygładzając szczyty łopatką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Piec ciasta, aż tester włożony do centrów wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 20 minut (ciasta spadną). Uruchom mały ostry nóż wokół boków patelni ciasta. Obrócić ciasta na tekturowym okrągłym lub tartym dnie patelni; odkleić pergamin. Obróć ciasta z prawej strony na stojaki i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Forma TartaForma Tarta
NóżNóż
1
Białą czekoladę wymieszać w podwójnym kotle nad ledwo gotującą się wodą, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Białą czekoladę wyjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
WodaWoda
3
Odstawić do ostygnięcia, ale nie ustawić, O 20 protokół. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Beat w białej czekoladzie i wanilii, skrobanie w dół boki miseczki od czasu do czasu. Ubij w cukrze pudrze. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, o 45 protokół (lukier będzie bardzo miękki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Zagotuj 1/2 szklanki wody i cukru w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Chłodny syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każdą warstwę ciasta poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
3
Umieść 1 warstwę, pociętą bokiem do góry, na 9-calowym tekturowym cieście okrągłym lub wyjmowanym dnie 9-calowej patelni i posmaruj 2 łyżkami syropu cukrowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
4
Rozłóż 6 łyżek masła na torcie. Krem posmarować pojedynczą warstwą pokrojonych w plasterki moreli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5
Rozprowadzić 3 łyżki masła na morelach; wierzchu drugą warstwą ciasta, pokroić bokiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6
Wymieszać z 2 łyżkami syropu cukrowego, 6 łyżkami maślanymi, morelami i 3 łyżkami maślanymi. Wierzch trzecią warstwą ciasta, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
MorelaMorela
7
Pędzel z 2 łyżkami syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
8
Rozłóż 6 łyżek masła na torcie; przykryj morelami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
9
Rozłóż 3 łyżki masła na morelach. Góra z czwartą warstwą, ścięta z boku w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Rozprowadzić 1 szklankę masła na wierzchu i bokach ciasta (warstwa będzie cienka). Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
11
Rozłóż pozostały krem na wierzchu i bokach ciasta. Nacisnąć posiekane orzechy włoskie na boki ciasta. Wierzch przykrywamy pozostałymi pokrojonymi w plasterki morelami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzecha WłoskiegoKawałki Orzecha Włoskiego
MorelaMorela
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Umyj morele z konfiturami morelowymi. Ciasto schłodzić 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
MorelaMorela
13
Odstawić na 3 godziny w temperaturze pokojowej przed podaniem.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn