Ciasto Wiśniowe I
Cherry Pie I jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz barwnik spożywczy, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce zmiękcz żelatynę w zimnej wodzie. Odstawić.
W średnim rondlu połowę wiśni rozgnieść z cukrem. Wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i barwnik spożywczy. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż będzie gęsty i przezroczysty.
Dodać żelatynę i energicznie wymieszać.
Pozostałe wiśnie kroimy na skórkę i zalewamy wiśnie żelatyną. Schłodzić co najmniej 4 godziny przed podaniem.