Ciasto Waniliowe

Ciasto Waniliowe
Ciasto waniliowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 49 minut. Jeśli masz sok wiśniowy, skórkę z limonki, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Waniliowo - Śmietankowe Z Polewą Waniliową, Ciasto Waniliowe, oraz LCD " ciasto waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj 12 do 15 filiżanek karbowanej patelni z nieprzywierającym sprayem do pieczenia z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, ubić masło i cukier na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj zeskrobane nasiona fasoli wanilii, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NasionaNasiona
4
Dodać żółtka, 1 na raz, ubijając dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
5
W średniej misce przesiać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Stopniowo dodawać do mieszaniny masła, na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc na mieszaninie mąki. Białka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym do uzyskania piany. Delikatnie złożyć do mieszaniny masła. Łyżka do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Białka JajBiałka Jaj
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
6
Posypać migdały równomiernie na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
7
Piec, aż Drewniany pick wstawiony w centrum wyjdzie czysty, 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostudzić na patelni przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
10
Podawać z sosem z czarnej wiśni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
SOSSOS
11
W średnim rondlu połącz cukier, skrobię kukurydzianą i skórkę z limonki. Wymieszaj sok z czarnej wiśni, ubijając na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WiśniowySok Wiśniowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
12
Dodaj wiśnie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje, o 1 minutę..
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
13
Wyjąć z ognia i ostudzić.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 49 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn