Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe Z Pomarańczą
Pomarańczowy pocałował truskawkowy rabarbar ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 247 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 74 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto, szybko gotującą się tapiokę, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe Z Pomarańczą, Truskawka i rabarbar o smaku pomarańczowym, oraz Dżem truskawkowo-rabarbarowy z pomarańczą i kardamonem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Podzielić ciasto ciasto na pół, rozwałkować na pół do okrągłej skorupy pie o średnicy 12 cali i umieścić skorupę pie na dnie 10-calowego naczynia pie. Przechowywać w lodówce drugą połowę ciasta ciasto aż potrzebne.
Wymieszać 1 1/2 szklanki cukru, sól, skórka pomarańczowa, tapioka, i gałka muszkatołowa razem w misce, aż dobrze wymieszane. Delikatnie wymieszaj rabarbar, truskawki i sok pomarańczowy, uważając, aby nie zmiażdżyć truskawek; wlej do przygotowanej skorupy ciasta. Nadzienie posmarować kawałkami masła.
Rozwałkuj ciasto reserved pie do około 12-calowego koła i umieść górną skórkę na nadzieniu owocowym.
Złóż krawędzie górnej i dolnej skorupy razem uszczelnić dwie skórki razem. Uformuj zaokrąglone wcięcie na krawędzi skorupy ciasta, umieszczając lewy palec wskazujący na zewnętrznej krawędzi skorupy i ściskając skorupę o nią palcem wskazującym i kciukiem prawej ręki. Poruszaj się po krawędzi ciasta, ściskając krawędź skorupy przed lewym palcem wskazującym, aby zrobić karbowaną skorupę.
Na wierzchnią skórkę ciasta posmarować mlekiem i posypać 1 łyżką cukru.
Wytnij kilka otworów wentylacyjnych w górnej skorupie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie zgęstnieje i bulgotanie, a skorupa rumiana, 40 do 50 protokół. Sprawdzić po 30 minutach pieczenia; jeśli krawędzie Skórki zbyt szybko się brązowią, przykryć je paskami folii aluminiowej. Schłodzić ciasto przed podaniem.