Ciasto Truskawkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta truskawkowego. Ten przepis służy 8. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 424 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, skórki z ciasta, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Scratch Strawberry Layer Cake With Strawberry Cream Cheese Lukier, oraz Białe ciasto z nadzieniem truskawkowym i lukrem truskawkowo-waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 9-calowy szklany talerz ciasto z gotowania sprayu.
W dużej misce lub misce miksera stojącego, wymieszać ciasto, wodę, olej i jajka na niskiej prędkości 30 sekund. Beat 2 minuty na średniej prędkości, skrobanie stronie miski od czasu do czasu.
Wlać ciasto do płyty ciasto, aż płyta jest 3/4 pełna (nie będzie używać całego ciasta).
Piec 25 minut lub aż krawędź jest ustawiona, ale środek jest tylko lekko chwieje. W międzyczasie wrzucić truskawki z cukrem i solą; odstawić 20 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika; umieść na regale chłodzącym, aby lekko ostudzić. Zwiększ temperaturę piekarnika do 232°.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej przeciąć środkową część 1 skorupy ciasta na 3 Długie (1 cal szerokości) paski. Naciśnij końce pasków razem, aby utworzyć 1 długi pasek na krawędź ciasta; odstawić.
Pokrój drugą skórkę z ciasta na paski o szerokości 1 cala.
Ostrożnie ułóż połowę pasków pie crust z drugiej skorupy pie około 1 cala od siebie na wierzchu truskawek. Odłożyć co drugi pasek do połowy; ułożyć 1 z pozostałych pasków w poprzek na środku ciasta. Złóż paski z powrotem. Powtarzaj, aż powstanie skorupa kratowa, naprzemienne paski, które składasz. Odciąć nadmiar ciasta z nożyczkami kuchennymi.
Ułóż długi pasek skorupy pie wokół krawędzi ciasta, naciskając lekko na krawędź płyty pie, aby zabezpieczyć. Ostrożnie zagniataj skórkę opuszkami palców. Okryj krawędź folią.
Piec ciasto ciasto na 232° 10 do 15 minut lub aż skorupa jest złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika do regału chłodzącego. Ostudzić co najmniej 15 minut przed cięciem.