Ciasto Tamale
Jeśli 81 centów za porcję spada w budżecie, ciasto Tamale może być super bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 317 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz master Meat mix, sos pomidorowy, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Slow Cooker Chicken Tamale Pie, Tamale Pot Pie, oraz Ciasto Tamale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę mięsa, chili w proszku i paprykę; gotować, mieszając, aż wołowina jest rumiana, o 6 minut. Wymieszać z adobo i sosem pomidorowym i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Mgiełkę o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania. Pokrój obie rolki polenty na 1/8-calowe rundy, łącznie około 30 sztuk. Dolna linia patelni z połową polenty, w razie potrzeby zachodząca na siebie.
Rozprowadzić mieszankę mięsną równomiernie na polencie i posypać 1 szklanką sera. Ułożyć pozostałą polentę na wierzchu; posypać pozostałym serem. Przykryć folią i piec do bulgotania, 25 do 30 protokół.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.