Ciasto Szyfonowe Z Orzecha Klonowego

Ciasto Szyfonowe Z Orzecha Klonowego
Ciasto szyfonowe z orzecha klonowego może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz żółtka jaj, ekstrakt z wanilii, bitą śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy Orzechowy, Ciasto Klonowo-Orzechowe, oraz Ciasto Klonowo-Orzechowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zrób studnię w suchych składnikach; umieść wodę, olej, żółtka jaj, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z klonu w studni. Wymieszać drewnianą łyżką, a następnie ubić, aż ciasto będzie gładkie; wymieszać orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z KlonuEkstrakt Z Klonu
żółtko Jajażółtko Jaja
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
4
Białka umieścić w dużej szklanej lub metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Białka posypać śmietaną z kamienia nazębnego; ubijać do uzyskania sztywnych szczytów. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto: białka jaj utworzą ostre szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Użyj gumowej szpatułki lub trzepaczki drucianej, aby złożyć 1/4 ubitych białek do ciasta. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia; powtórz składanie z pozostałymi białkami, 1/4 na raz, składanie tylko do momentu włączenia. Obróć ciasto w niedużą 9-lub 10-calową patelnię rurową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
7
Przeciąć ciasto nożem, aby wyeliminować duże pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie złote, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 1 godziny. Przewróć patelnię do góry nogami nad stojakiem z drutu, aby ostygła, około 30 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby usunąć ciasto; ostudzić całkowicie, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
9
W misce ubić budyń błyskawiczny i mleko; złożyć bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (ok32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (ok
Bita śmietanaBita śmietana
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn