Ciasto Szyfonowe Dyniowo-Czekoladowe

Ciasto Szyfonowe Dyniowo-Czekoladowe
Przepis na ciasto z szyfonu dyniowo-czekoladowego można zrobić w około 4 godziny i 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 26g tłuszczu i w sumie 391 kalorii. Za $1.11 za porcję, dostajesz deser, który serwuje 10. 4 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką dynię, cukier, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szyfonowe ciasto dyniowe z podwójną czekoladową skórką, Ciasto Z Szyfonu Dyniowego, oraz Ciasto Z Szyfonu Dyniowego dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zrób skórkę: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i posmaruj masłem 9-calowy talerz do ciasta. Pulsuj wafle czekoladowe, cukier i skórkę pomarańczową w robocie kuchennym, aż będą drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wafle Pokruszonej Czekolady (około 8 Wafli)Wafle Pokruszonej Czekolady (około 8 Wafli)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
2
Dodaj roztopione masło i puls, aby połączyć. Wciśnij mieszaninę miękiszu na dno i do góry z boku przygotowanego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
3
Piecz do zestalenia, 15 do 20 minut, a następnie przełóż na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
4
Połącz czekoladę i gęstą śmietanę w małej misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej i mikrofaluj w 30-sekundowych odstępach, mieszając po każdym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wlać do schłodzonej skórki i rozprowadzić na dnie i na boku; odstawić, aż czekolada zestali się, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1
Posyp żelatynę 3 łyżkami wody w dużej misce; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Połącz mleko, 2/3 szklanki cukru, żółtka, dynię, cynamon, imbir i sól w średnim rondlu. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zacznie bąbelkować, 6 do 8 minut. Ostrożnie ubij mieszankę mleka do mieszanki żelatynowej, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukierki Dla KarłówCukierki Dla Karłów
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Pozostaw w temperaturze pokojowej, często mieszając, aż ostygnie, ale nie zastygnie, 30 do 45 minut.
4
Ubij 3/4 szklanki gęstej śmietany w misce mikserem, aż utworzą się miękkie szczyty. Delikatnie złóż bitą śmietanę do schłodzonej mieszanki dyni, a następnie wlej do przygotowanej Skórki. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię i wstaw do lodówki, aż będzie twarda, co najmniej 3 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Ubij pozostałą 1 szklankę gęstej śmietany i 1/4 szklanki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
6
Rozłóż na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
7
Zdjęcia: Johnny Miller

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Chateau Chantal Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn