Ciasto Shoofly
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Shoofly Pie spróbować. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki, sody oczyszczonej, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Shoofly, Ciasto Shoofly, oraz Ciasto Shoofly dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób skorupę: mąkę, cukier i sól wrzuć do robota kuchennego.
Dodać około jednej trzeciej masła i pulsować, aż mieszanina wygląda jak mączka kukurydziana.
Dodać pozostałe masło i pulsować 3 razy, lub aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu.
Skropić 3 łyżki wody z lodem i octem i pulsować 3 lub 4 razy, tylko do momentu połączenia (nie pozwól, aby ciasto połączyło się w kulkę). Uszczypnij ciasto między palcami; jeśli nie trzyma się razem, dodaj do 2 łyżek wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, pulsując. Obróć się na arkuszu folii i wkleić ciasto na dysku; owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce, aż firma, co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozwałkuj ciasto na 11-calową okrągłą powierzchnię na lekko posypanej mąką. Łatwość w 9-calowy talerz ciasto. Złóż zwisające ciasto pod siebie i zaciskaj krawędzie palcami. Przechowywać w lodówce skorupę 1 godzinę.
Mąkę, brązowy cukier i masło ubić w dużej żaroodpornej misce; odstawić 2/3 szklanki mieszanki do polewy.
Ubić jajko, melasę i sodę oczyszczoną do pozostałej mieszaniny brązowego cukru, a następnie ubić w 3/4 szklanki wrzącej wody, aż będzie gładka.
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy.
Posypać zarezerwowaną mieszankę brązowego cukru na wierzchu. Ostrożnie przenieść płytkę ciasta do gorącej blachy do pieczenia i piec 10 protokół. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i kontynuuj pieczenie, aż skorupa będzie złota, a nadzienie będzie twarde, od 40 do 45 minut.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia; podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Fess Parker Santa Barbara Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 9 dolarów za butelkę.
![Fess Parker Santa Barbara Riesling]()
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.