Ciasto S ' mores
S ' mores Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 284 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać jajko, krakersy graham, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to No Bake S ' mores Pie, S 'mores-batony N-berry na Narodowy Dzień S' mores - 10 sierpnia, oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki skórki w robocie kuchennym. Pulsuj aż do całkowitego połączenia.
Wlać zawartość do formy sprężyny patelni i naciśnij palcami, aby utworzyć skorupę, która pojawia się 2 cale wokół krawędzi. Schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Zrobić nadzienie: rozpuścić czekoladę i odstawić.
Połowę cukru i skrobię kukurydzianą ubić razem. W osobnej misce ubij razem jajka i żółtka.
Połącz dwie mieszanki i ubijaj, aż mieszanina jaj będzie gładka i lekka, około jednej minuty.
W średnim rondlu umieść mleko, drugą połowę cukru i sól. Doprowadzić mleko na wolnym ogniu i hartować jajka z gorącą mieszaniną mleka w małych dodatkach, stale ubijając.
Dodać mieszaninę z powrotem do rondla i ustawić na średnim ogniu, stale ubijając. Mieszanina zacznie gęstnieć; nadal trzepać. Kiedy zaczyna bulgotać, trzepać przez dodatkowe 2 minuty, a następnie wyjąć z ognia.
Ubij czekoladę, a następnie wlej mieszaninę do przygotowanej skorupy i naciśnij folię bezpośrednio na wierzchu. Schłodzić przez 3 godziny, aż do Ustawienia.
Dodać polewę: gdy będziesz gotowy do podania, połącz białko jaja, sól i śmietanę z kamienia nazębnego w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ubijania i ubijaj do uzyskania piany. Żelatynę rozkwitnąć w 1/4 szklanki wody i odstawić.
Połącz cukier, syrop kukurydziany i wodę w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do 116°. natychmiast ubić w kwitnącej żelatyny (ostrożnie, będzie rozpylać), a następnie włączyć mikser do wysokiej prędkości i powoli wlać gorącą mieszaninę po stronie miski.
Ubijaj wysoko, aż mieszanina stanie się lekka, lepka i gęsta.
Fajkę lub łyżkę na schłodzonym cieście. Brulee górę z kulinarną pochodnią lub pod brojlerem w piekarniku.