Ciasto Rabarbarowo-Cytrynowe Z Kremem
Ciasto z rabarbarem i cytryną może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 295 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz łatwy kompot z rabarbaru, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Rabarbarowo-Cytrynowe Z Kremem, Wielkanoc z bitą śmietaną cytrynową i Kompot waniliowo-rabarbarowy, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na małym ogniu, połączyć masło, żółtka, cukier, Skórka z cytryny, i sok z cytryny. Stale mieszaj, aż mieszanina grubo pokryje tył drewnianej łyżki, 10 do 12 minut (nie gotować).
Wlać do małej miski, przykryć i schłodzić do zimna, co najmniej 2 godziny, lub zagnieżdżać patelnię w dużej misce z lodowatą wodą i wymieszać mieszaninę do zimna, o 10 protokół.
W żaroodpornej szklance o pojemności 1 szklanki posypać żelatynę 2 łyżkami zimnej wody.
Odstawić do miękkości, 2 do 3 minut. Umieść 1 cal wody w małej patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie usunąć z ognia. Ustaw środek w wodzie na patelni i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, 2 do 3 minut.
W dużej misce ubij śmietanę, aż lekko zgęstnieje. Ubijając stale, wlej żelatynę; kontynuuj ubijanie, aż uformują się miękkie szczyty.
Wymieszać około 1/2 szklanki bitej śmietany do zimnej mieszaniny cytryny, aż dobrze wymieszane, a następnie zeskrobać mieszaninę cytryny do pozostałej bitej śmietany i złożyć delikatnie, aż włączone. Łyżka do Pie crust i poziom rozprzestrzeniania. Przykryć folią i schłodzić do twardego, co najmniej 1 godziny lub do 1 dnia.
Wlać kompot z rabarbaru do drobnego Sitka ustawionego nad miską.
Odcedzić, aż kapanie przestanie kapać, a następnie delikatnie łyżką kawałki rabarbaru na śmietanie cytrynowej.