Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe Bundt

Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe Bundt
Pomarańczowy Cranberry Bundt ciasto może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 337 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, Likier pomarańczowy grand marnier, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto żurawinowo-pomarańczowe z pomarańczową polewą, Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe Bundt, oraz Cranberry-orange-spice Bundt ® Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 350°. 10-calową patelnię z rozpylaczem i pyłem zalać 1 łyżką mąki. W misce, połączyć pozostałe 3 szklanki mąki, cukier granulowany, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól. W innej misce ubić jajka, maślankę, olej, sok pomarańczowy, skórkę, wanilię i żurawinę; wymieszać z mieszaniną mąki i przelać na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żurawinażurawina
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Piec, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
3
Pozostaw 15 minut; przenieś ciasto do stojaka z drutu i całkowicie ostudź. W misce wymieszać cukier cukierniczy i Likier pomarańczowy na gładką masę. Szaszłykiem wbić kilka otworów w wierzch ciasta i skropić glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
GlazuraGlazura
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
SzaszłykiSzaszłyki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn