Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe

Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe
Ciasto pomarańczowo-orzechowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 846 kalorii, 10g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Mieszanka jaj, cukier, Daktyle z cukrem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Listwy mocujące daty i nakrętki, Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe, oraz Ciasto Pomarańczowo-Orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Masło ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie puszyste. Stopniowo dodawać 2 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Mąkę połączyć z sodą oczyszczoną; dodać do mieszanki masła na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać daktyle, orzechy pekan i 2 łyżeczki skórki pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
DaktyleDaktyle
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wlać ciasto do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Sok pomarańczowy, pozostały cukier i pozostałą skórkę doprowadzić do wrzenia w rondlu; gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
CukierCukier
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta delikatnie; dziurkować otwory w cieście drewnianym kilofem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Mżawka glazury na ciepłe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
9
Ostudzić w patelni na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn