Ciasto Piernikowe Guinness Stout
Ciasto piernikowe Guinness Stout to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.38 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka ziela angielskiego, soli, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do dzień św. Patryka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Wegańskie Piernikowe Ciasteczka Z Guinnessem Stoutem, Ciasto Guinness Stout z lukrem Guinness Buttercream, oraz Czekoladowe Ciasto Guinness Stout Mug dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło dwa 8 na 8 cali. szklane lub lekkie metalowe naczynia do pieczenia. Zagotuj Guinness stout i ciemną melasę w dużym, głębokim rondlu.
Wyjąć z ognia i ubić sodą oczyszczoną( będzie piana dramatycznie); ostudzić. W misce ubij cynamon, imbir, ziele angielskie, sól i mąkę.
W dużej misce połączyć 1 szklankę krystalizowanego imbiru, stopionego masła i ciemnobrązowego cukru i wymieszać drewnianą łyżką.
Dodać jajka i skórkę z cytryny i jeszcze raz wymieszać. Stopniowo mieszaj suche składniki w czterech partiach, na przemian z mieszanką Guinnessa.
Wlać ciasto do natłuszczonych naczyń do pieczenia, dzieląc równomiernie.
Piec 30 do 40 minut, lub do wykałaczki włożonej do ośrodków wychodzi czysty. Ciasto ostudzić na drucianym stojaku, następnie nasypać cukrem pudrem.
Każde ciasto pokroić na 4 do 6 kwadratów i ułożyć na półmisku.
W małej miseczce ubij śmietanę i cukier granulowany, aż śmietana będzie miękka. Wymieszać wszystko oprócz łyżeczki krystalizowanego imbiru i podawać w misce obok ciasta, posypane ostatnim kawałkiem imbiru.