Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Przepis pasterski ciasto może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 2 godziny i 20 minut. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 847 kalorii, 36g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka gałki muszkatołowej, Gałki tymianku, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw durszlak nad miską. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać jagnięcinę, doprawić solą i pieprzem i brązowym na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Przełożyć jagnięcinę na durszlak; wytrzeć zapiekankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Masło rozpuścić w zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
5
Dodać cebulę, rzep, marchew, seler, czosnek, tymianek i wodę i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
RzepaRzepa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Odstaw jagnięcinę do zapiekanki. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Posypać mąką i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
8
Wlać wywar i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, mieszając, aż sos zgęstnieje, 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Przełożyć jagnięcinę do ośmiu 1 1/2 szklanki ramekinów lub zapiekanych potraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Ochłoń.
11
W średnim rondlu połączyć mleko, śmietanę, masło, olej, rozmaryn, liść laurowy, tymianek i szczyptę gałki muszkatołowej i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
12
Wyjąć z ognia i odstawić na 20 minut.
13
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
14
W dużym rondlu przykryj ziemniaki wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
Dodać czosnek i dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, 12 protokół; odcedzić. Powrót ziemniaki i czosnek do rondla i wstrząsnąć na dużym ogniu do wyschnięcia. Przełóż ziemniaki i czosnek przez ricer do dużej miski. Przecedzić mieszaninę mleka na ziemniaki i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
16
Tłuczone ziemniaki rozłóż na jagnięcinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
17
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 20 minut, aż nadzienie będzie bulgotać. Rozgrzej brojlery. Broil 4 cali od ciepła przez 2 minuty, aż rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
18
Pozostaw na co najmniej 10 minut przed podaniem.

Składniki

1kilogramypieczenie ziemniaków, obrane i pokrojone w 2-calowe kawałkipieczenie ziemniaków, obrane i pokrojone w 2-calowe kawałki1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona2largesmarchew, pokrojona w 1/3 cala kostkęmarchew, pokrojona w 1/3 cala kostkę2żeberka DużeDuże żeberka selera pokrojone w 1/3 cala kostkęDuże żeberka selera pokrojone w 1/3 cala kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna3largesząbki czosnku, połówkiząbki czosnku, połówki4ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1kilogramymielona jagnięcinamielona jagnięcina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego8krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowaŚwieżo Starta gałka muszkatołowa2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula pokrojona w 1/3 cala kostkęcebula pokrojona w 1/3 cala kostkę13-calowa gałązka rozmarynu3-calowa gałązka rozmarynu8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1porcja startego parmezanuliście tymiankuliście tymianku2gałązki tymiankugałązki tymianku2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa obrana i pokrojona w 1/3 cala kostkęrzepa obrana i pokrojona w 1/3 cala kostkę2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone3Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia27
Magazyn