Ciasto Owocowe Bez Jajek
Need a deser wegetariański? Eggless Fruitcake może być niesamowite przepis spróbować. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka mąki, wody, przypraw i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 godzin i 58 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Bez Jajek Świąteczne Ciasteczka Owocowe, Biały owocnik: lekki owocnik Nanna Jepson, oraz Fruktkaka (Szwedzki Owocnik .... Nie Jak American Fruitcake).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13 cali.
W rondlu połącz wodę, masło, cukier, gałkę muszkatołową, zmieszaną przyprawę i owoce. Mieszaj na średnim ogniu, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia i ostudzić lekko do lata. Wymieszać z sodą oczyszczoną.
Mąkę przesiać do dużej miski i zrobić dobrze w środku.
Wlać mieszaninę owoców do mąki i wymieszać razem, aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni, wygładzając powierzchnię tylną łyżką.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 75 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia na patelni przez 5 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.