Ciasto Orzechowo-Krówkowo-Karmelowe
Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, połówki nerkowca i kawałki, waniliowe ciasteczka waflowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Karmelowa Krówka Z Nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. w miski robota kuchennego z metalowym ostrzem, połączyć wafle waniliowe i 1/2 szklanki nerkowca; proces do drobno zmielone.
Dodać masło; proces tylko do kruchego. Naciśnij mieszaninę w dolnej i górnej stronie 9-calowej szklanej patelni.
Piec w temperaturze 177°. przez 10 do 12 minut lub do momentu, gdy krawędzie będą jasnobrązowe. Przechowywać w lodówce skorupę przez 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Rozłóż 1 kufel lodów w ostudzonej skórce. Łyżka lub mżawka 1/2 szklanki lodów polewa na lody. Zamrozić około 30 minut lub do częściowego zamrożenia.
Top ciasto z pozostałym kuflem lodów, rozłożone równomiernie. Zamrozić co najmniej 4 godziny lub do momentu uzyskania jędrności.
Aby służyć, odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Pokroić w kliny; umieścić na pojedynczych talerzach deserowych. Top z pozostałą polewą lodową i połówkami nerkowca.