Ciasto Orzechowo-Krówkowo-Karmelowe

Ciasto Orzechowo-Krówkowo-Karmelowe
Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, połówki nerkowca i kawałki, waniliowe ciasteczka waflowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Karmelowa Krówka Z Nerkowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. w miski robota kuchennego z metalowym ostrzem, połączyć wafle waniliowe i 1/2 szklanki nerkowca; proces do drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Waniliowe Ciasteczka WafloweWaniliowe Ciasteczka Waflowe
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać masło; proces tylko do kruchego. Naciśnij mieszaninę w dolnej i górnej stronie 9-calowej szklanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
3
Piec w temperaturze 177°. przez 10 do 12 minut lub do momentu, gdy krawędzie będą jasnobrązowe. Przechowywać w lodówce skorupę przez 20 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozłóż 1 kufel lodów w ostudzonej skórce. Łyżka lub mżawka 1/2 szklanki lodów polewa na lody. Zamrozić około 30 minut lub do częściowego zamrożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
LodyLody
5
Top ciasto z pozostałym kuflem lodów, rozłożone równomiernie. Zamrozić co najmniej 4 godziny lub do momentu uzyskania jędrności.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
6
Aby służyć, odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 15 minut.
7
Pokroić w kliny; umieścić na pojedynczych talerzach deserowych. Top z pozostałą polewą lodową i połówkami nerkowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa LodowaPolewa Lodowa
Połówki NerkowcaPołówki Nerkowca

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn