Ciasto Orzechowo-Karmelowe
Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 8G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan extract, cukierki karmelowe, kremowe masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 34 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ze specjalnym lukrem z masłem orzechowym, Chocolate Chip Peanut Butter Pound Cake w / Peanut Butter Glaze, oraz Ciasto z masłem orzechowym z glazurą z masła orzechowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj 9-by-5-by-3-calową nieprzywierającą, metalową patelnię z olejem roślinnym w sprayu do gotowania. Wyłóż dno patelni kawałkiem pergaminu o wymiarach 14 na 3 1/2 cala. Spray z oleju roślinnego gotowania sprayu. Wyłóż boki patelni kawałkiem pergaminu o wymiarach 14 na 7 cali. Odstawić.
W małym, ciężkim rondlu połącz cukierki karmelowe i śmietanę na małym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukierki stopią się i mieszanina jest gładka, o 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek, tłucz masło i cukier na dużej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, przez 2 do 3 minut. Zmniejsz prędkość do średniej i ubić jajka i wanilię. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj mieszankę mąki partiami, aby utworzyć grube ciasto. Wlej masło orzechowe.
Połowę ciasta przełożyć na przygotowaną patelnię.
Wlać 2 łyżki karmelu wzdłuż środka ciasta. Używając końcówki noża, przekręć sos karmelowy do ciasta.
Pozostałe ciasto ułożyć na wierzchu i wlać kolejne 2 łyżki sosu karmelowego wzdłuż środka ciasta. Zawirować sos karmelowy do ciasta.
Piec, aż tester ciasto włożone do środka ciasta wychodzi z wilgotnych okruchów, 55 do 60 minut. Ostudzić przez 10 minut.
Wyjąć ciasto z patelni i obrać pergamin. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu, około 1 godziny(środek ciasta spadnie podczas chłodzenia). Pokroić ciasto i umieścić na półmisku. Pozostały sos karmelowy rozgrzać na małym ogniu.
Skropić sos karmelowy na plastry ciasta funta lub służyć obok.