Ciasto orzechowo-czekoladowe z bitą śmietaną waniliową

Ciasto orzechowo-czekoladowe z bitą śmietaną waniliową
Ciasto orzechowo-czekoladowe z bitą śmietaną waniliową może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 595 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Mieszanka ekstraktu waniliowego, jajka, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Loaded Chocolate Hazelnut Liquor z soloną wanilią bita śmietana, Czekoladowe babeczki z lukrem waniliowym z bitą śmietaną, oraz Ciasto czekoladowe, orzechowe i waniliowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w dolnej 1/3 piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść 1/2 chipsów czekoladowych, orzechów laskowych i mąki w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż orzechy laskowe zostaną grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać mieszaninę orzechów laskowych do małej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Połączyć pozostałe chipsy czekoladowe i cukier w robocie kuchennym. Mieszaj, aż mieszanina zostanie drobno zmielona. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj gorącą wodę, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Dodać jajka, masło, wanilię i cynamon. Pulsuj, aż mieszanina zostanie zmieszana. Powrót mieszaniny orzechów laskowych do robota kuchennego i impulsu do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Wlać mieszaninę do maślanego i mąki 9-calowego naczynia ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
7
Piec 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Umieścić ciasto na regale chłodzącym i schłodzić przez 1 godzinę. (Top może pękać podczas chłodzenia.) Przechowywać w lodówce przez 2 godziny. (Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i przechowywać w lodówce). Odstawić ciasto do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
9
W dużej misce do miksowania ubijamy śmietanę, aż uformuje się miękka pika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
10
Dodać cukier puder, wanilię i cynamon. Kontynuuj ubijanie, aż krem utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1
Ciasto pokroić w plasterki i zalać kremem waniliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn