Ciasto orzechowe i daktylowe
Jeśli 66 centów za porcję spada w budżecie, Pecan i data Pie może być wybitny bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier puder, syrop kukurydziany, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Date Pecan Pie, oraz Pecan Date Cookies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżką 1 szklankę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Połącz 1/4 szklanki mąki, wody i soku, mieszając trzepaczką, aż do dobrze wymieszanego, tworząc zawiesinę.
Wymieszać 3/4 szklanki mąki, cukier puder i 1/4 łyżeczki soli; pokroić na skrócenie blenderem lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodać zawiesinę; wrzucić widelcem, aż mieszanina będzie wilgotna. Delikatnie naciśnij mieszankę do 4-calowego koła na 2 arkuszach wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego, które zachodzą na siebie; przykryj dwoma dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii z tworzywa sztucznego.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło; zamrozić 10 minut.
Usuń górne 2 arkusze folii z tworzywa sztucznego; odstawić ciasto na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto, zawiń plastikową stroną do góry, do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń pozostałą folię. Wciśnij ciasto do dolnych i górnych stron patelni. Wchodzisz krawędzie pod; flet.
Aby przygotować nadzienie, posypać daktyle i orzechy pekan równomiernie na dnie skorupy.
Połączyć syrop kukurydziany i pozostałe składniki w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane.
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy.
Piec w 325 przez 55 minut lub aż nóż włożony 1 cal od krawędzi wychodzi czysty. Schłodzić na stojaku z drutu.