Ciasto Mocha ze Słodowanym Semifreddo
Ciasto Mocha ze Słodowanym Semifreddo może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 769 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, słodowane mleko w proszku, granulki kawy rozpuszczalnej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Mocha Semifreddo z gorącą pianką mleczną, Mocha Formowana-Marsala Semifreddo, oraz Słód Mochan Ice Coffee.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. olej 15 - na 10-na 1-calową patelnię do pieczenia i dno wzdłuż linii z dużym kawałkiem papieru woskowego, umożliwiając 2-calowy zwis na każdym końcu.
Wymieszaj razem espresso w proszku i gorącą wodę w ciężkim rondlu, aż kawa się rozpuści.
Dodać czekoladę i rozpuścić na małym ogniu, mieszając, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
Ubij razem żółtka, 1/3 szklanki cukru i 1/8 łyżeczki soli w dużej misce z ręcznym mikserem elektrycznym z umiarkowanie dużą prędkością, aż gruby i blady, 5 do 7 minut. Ubić w roztopionej czekoladzie.
Ubij białka z pozostałą 1/8 łyżeczki soli w innej dużej misce z oczyszczonymi ubijakami, aż po prostu przytrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać Pozostałe 1/3 szklanki cukru i ubijać, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty. Jedną trzecią białek wymieszać w mieszaninie czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż nadmuchane i top jest suchy w dotyku i sprężyny z powrotem, gdy delikatnie naciśnięty, 12 do 14 protokół. Przykryć ciasto 2 warstwami zwilżonych ręczników papierowych i odstawić na patelni na stojaku 3 minuty, a następnie usunąć ręczniki i całkowicie ostudzić. Poluzuj krawędzie ostrym nożem.
Proszek kakaowy przesiać równomiernie na wierzchu ciasta i nakładać 2 warstwy papieru woskowego wzdłuż na ciasto. Odwróć blachę do pieczenia nad ciastem, a następnie odwróć ciasto na nią, delikatnie odrywając papier woskowy teraz na wierzchu.
Lekko olejowa patelnia i linia z 2 (24-calowymi) krzyżującymi się arkuszami folii z tworzywa sztucznego, pozwalając na powieszenie nadmiaru ze wszystkich stron. Używając poza bochenek patelni jako szablonu, wytnij prostokąt od ciasta do dolnej linii patelni.
Wytnij kolejny prostokąt na wierzch ciasta.
Wytnij 2 kawałki ciasta, aby wyrównać długie boki patelni, a następnie 2 kolejne na krótkie boki. Dopasuj wszystkie kawałki ciasta (z wyjątkiem górnej części) do patelni, boki kakao na patelni, delikatnie naciskając, aby pomóc przylegać. Zawiń górny kawałek ciasta w folię i przykryj ciasto na patelni zwisem z folii, a następnie zamrozić ciasto podczas robienia semifreddo.
Ubij razem jajka i brązowy cukier w metalowej misce ustawionej nad rondlem z gotującą się wodą z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż mieszanina zarejestruje 71° na termometrze natychmiastowego odczytu, 6 do 8 minut.
Wyjąć miskę z ognia i schłodzić mieszaninę do ostygnięcia, o 10 protokół.
Wymieszać śmietanę, wanilię i słodowane mleko w proszku w osobnej misce z małą prędkością za pomocą miksera elektrycznego, aż proszek się rozpuści, a następnie zwiększyć prędkość do umiarkowanie wysokiej i ubijać, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty. Jedną trzecią śmietany wymieszać w mieszaninie jaj, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałą śmietanę.
Łyżka semifreddo do patelni wyłożonej tortem, rozprowadzając równomiernie i wygładzając górę, i przykryć górnym kawałkiem ciasta. Zamrażać, pokryte zwis folii, aż do firmy, co najmniej 8 godzin.
Przed podaniem odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 5 minut. Rozpakuj plastik i odwróć ciasto na długi talerz, używając plastikowej folii, aby pomóc wyciągnąć ciasto z patelni. Kakao przesiać równomiernie na górze do dekoracji, następnie top z loki czekolady i pokroić w plastry 1/2-cal grubości.