Ciasto Miodowe Z Oliwą Z Oliwek

Ciasto Miodowe Z Oliwą Z Oliwek
Przepis na ciasto miodowe z oliwą z oliwek można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,57 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 12g tłuszczu i w sumie 483 kalorii. Wystarczy mieszanka mąki, miodu, śmietany i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako dość niedrogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 21%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Rustykalne ciasto z oliwą z oliwek z syropem miodowym, Ciasto z ciecierzycy i Tahini z oliwą z oliwek i miodem, oraz Ciasto z oliwą z oliwek bez mąki czekoladowej Espresso z bitą ricottą z miodem.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i dopasuj ruszt do środka piekarnika. Spryskaj obficie 9-calową formę do ciasta nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Połącz mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny w misce i ubij, aż się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj jajka i oba cukry do miski stojącego miksera i ubijaj, aż będą gładkie, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj olej, miód i śmietanę do mieszanki jajecznej i ubijaj do połączenia, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodawaj suche składniki stopniowo, aż się połączą.
7
Wlej ciasto do przygotowanej patelni i piecz, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Ostudź na ruszcie przez 30 minut przed użyciem noża do obierania, aby poluzować ciasto z boków patelni i wyjąć na talerz ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wykałaczką wbij dziury w ciasto, a następnie lekko skrop około połową syropu miodowo-cytrynowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
10
Podawać ze świeżymi jagodami i bitą śmietaną oraz odrobiną dodatkowego syropu miodowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Dodaj miód, 1 szklankę wody i skórkę z cytryny do rondla na średnim ogniu. Mieszaj i lekko gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
12
Wyciśnij sok z cytryny, a następnie zdejmij z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
13
Usuń skórkę z cytryny i całkowicie ostudź przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto miodowe można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn