Ciasto migdałowo-rodzynkowe z sherry
Ciasto migdałowo-rodzynkowe z sherry jest lacto ovo vegetarian deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Ten przepis służy 6. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka rodzynek, cukier puder, zmielony migdał i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sherry & almond Christmas cake, Almond Sherry Christmas Trifle, oraz Agrodolce migdałowo-rodzynkowe.
Instrukcje
Rodzynki przekładamy do miski, polewamy sherry, odstawiamy na co najmniej 30 minut, aby zmiękły. W międzyczasie piekarnik nagrzać do 180C / wentylator 160C / Gaz
Lekko posmaruj głęboką 20-centymetrową okrągłą puszkę na ciasto,a następnie ułóż spód kółkiem papierowym.
Wymieszać jogurt, olej i jajka.
Pozostałe suche składniki przekładamy do dużej miski, wlewamy mieszaninę jogurtu, następnie mieszamy do uzyskania gładkości. Połówkę rodzynek wyjąć z sherry, następnie wymieszać z cieście. Łyżkę do przygotowanej puszki i wygładzić powierzchnię łyżką. Gotować w piekarniku przez 50-55 minut, aż Góra sprężyny z powrotem po naciśnięciu lekko i szaszłyk włożony do środka ciasta wychodzi czysty.
Weź szaszłyk i nakłuj całe ciasto.
Zalać 5 łyżkami namoczonej sherry i pozostawić do namoczenia. Można zrobić do tego punktu 3 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Podawać na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia, następnie odkurzyć cukrem pudrem. Resztę namoczonych rodzynek i sherry rozgrzewamy, a następnie podajemy do ciasta z lodami waniliowymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "