Ciasto migdałowo-rodzynkowe z sherry jest lacto ovo vegetarian deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 635 kalorii. Ten przepis służy 6. 63 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka rodzynek, cukier puder, zmielony migdał i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Sherry & almond Christmas cake, Almond Sherry Christmas Trifle, oraz Agrodolce migdałowo-rodzynkowe.
Instrukcje
1
Rodzynki przekładamy do miski, polewamy sherry, odstawiamy na co najmniej 30 minut, aby zmiękły. W międzyczasie piekarnik nagrzać do 180C / wentylator 160C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Lekko posmaruj głęboką 20-centymetrową okrągłą puszkę na ciasto,a następnie ułóż spód kółkiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu
3
Wymieszać jogurt, olej i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Pozostałe suche składniki przekładamy do dużej miski, wlewamy mieszaninę jogurtu, następnie mieszamy do uzyskania gładkości. Połówkę rodzynek wyjąć z sherry, następnie wymieszać z cieście. Łyżkę do przygotowanej puszki i wygładzić powierzchnię łyżką. Gotować w piekarniku przez 50-55 minut, aż Góra sprężyny z powrotem po naciśnięciu lekko i szaszłyk włożony do środka ciasta wychodzi czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Weź szaszłyk i nakłuj całe ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Zalać 5 łyżkami namoczonej sherry i pozostawić do namoczenia. Można zrobić do tego punktu 3 dni wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
7
Podawać na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia, następnie odkurzyć cukrem pudrem. Resztę namoczonych rodzynek i sherry rozgrzewamy, a następnie podajemy do ciasta z lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.