Ciasto migdałowe z sosem malinowym
Ciasto migdałowe z sosem malinowym to wegetariańska deser. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka malin, jaj, proszku do pieczenia i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Malinowo-Migdałowe, Sernik migdałowy z sosem malinowym, oraz Ryż migdałowy z sosem malinowym podobnych receptur.
Instrukcje
Kolejka 8. okrągła patelnia do pieczenia z pergaminem; papier powlekany sprayem do gotowania i odstawiony na bok.
W dużej misce połączyć pastę migdałową, 3/4 szklanki cukru i masła; ubić przez 2 minuty, aż się zmieszają. Ubij jajka, Likier i ekstrakt.
Połączyć mąkę i proszek do pieczenia; dodać do śmietany mieszaniny tylko do połączenia.
Rozłożyć na przygotowaną patelnię.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić całkowicie na drucianym stojaku.
Odwróć ciasto na talerz ciasta; wyjąć papier pergaminowy.
Posypać cukrem cukierniczym.
Umieść Maliny w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj do puree. Odcedź, zastrzegając sok; Odrzuć nasiona. W małym rondlu na średnim ogniu gotuj sok malinowy i pozostały cukier przez 15-18 minut lub aż mieszanina zmniejszy się do 1/4 szklanki.