Ciasto Migdałowo-Lawendowe
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 463 kalorie, 6G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Jeśli 69 centów za porcję spada w budżecie, ciasto migdałowo-Lawendowe może być spektakularnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu z wanilii, woda, dodatkowe kwiaty lawendy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort lawendowy z ciemną czekoladą z lukrem lawendowym, Lavender - Polenta Coffee Cake (french Lavender), oraz Lawendowo-Prażone lody migdałowe z ciepłymi figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj 10 cali. Rura karbowana patelnia i posypać cukrem; odstawić.
Umieść 1/2 szklanki cukru, migdałów i 1 łyżkę lawendy w robocie kuchennym; przykryj i przerabiaj do drobno zmielonego.
W dużej misce, masło śmietankowe i pozostały cukier, aż światło i puszyste; ubić w mieszaninie migdałów, aż połączone.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
W małej misce, połączyć kwaśną śmietanę i pół na pół.
Połączyć mąkę, sodę oczyszczoną i sól; dodać do kremowanej mieszaniny na przemian z mieszaniną kwaśnej śmietany, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Do mżawki, w małej misce, połączyć wodę i pozostałą lawendę. Przykryć i stromo przez 5 minut. Szczep, odrzucając lawendę. W innej małej misce, połączyć cukier cukierników i wystarczająco dużo wody w infuzji, aby osiągnąć pożądaną konsystencję; skropić ciasto.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową lawendą.