Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone

Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone
Ten przepis służy 9 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 680 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, skórkę z cytryny, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, Piernikowe placki z miodem-krem Mascarpone, oraz Piernik staroświecki z melasą bita śmietana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania warzyw. W dużej misce Mąkę połączyć z mielonym imbirem, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą. W średniej misce ubić olej rzepakowy z brązowym cukrem, melasą, miodem, jajkami i skórką z cytryny na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CynamonCynamon
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Mokre składniki ubić na suche składniki, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij we wrzącej wodzie. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 1 godzinę i 10 minut, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Ustaw patelnię na stojaku i niech ciasto ostygnie całkowicie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
W międzyczasie zrób pomarańczowy Confit: w średnim rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż syropy i skórka pomarańczowa jest miękka, o 30 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańczowy confit na talerz; wyrzucić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zrobić krem Mascarpone: w dużej misce, przy użyciu miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubić mascarpone śmietaną, skórką pomarańczową, cukrem cukierniczym i solą, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MascarponeMascarpone
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Ciasto melasowo-piernikowe kroimy na kwadraty i przekładamy na talerze. Na wierzch polać kremem mascarpone, udekorować pomarańczowym confitem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
MelasaMelasa
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia3
Magazyn