Ten przepis służy 9 i kosztuje 95 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 680 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, skórkę z cytryny, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, Piernikowe placki z miodem-krem Mascarpone, oraz Piernik staroświecki z melasą bita śmietana dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Spryskaj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania warzyw. W dużej misce Mąkę połączyć z mielonym imbirem, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą. W średniej misce ubić olej rzepakowy z brązowym cukrem, melasą, miodem, jajkami i skórką z cytryny na gładką masę.
Mokre składniki ubić na suche składniki, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Ubij we wrzącej wodzie. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 1 godzinę i 10 minut, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Ustaw patelnię na stojaku i niech ciasto ostygnie całkowicie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Trzepaczka
Patelnia
5
W międzyczasie zrób pomarańczowy Confit: w średnim rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż syropy i skórka pomarańczowa jest miękka, o 30 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańczowy confit na talerz; wyrzucić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Pomarańczowy
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Patelnia Z Sosem
6
Zrobić krem Mascarpone: w dużej misce, przy użyciu miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubić mascarpone śmietaną, skórką pomarańczową, cukrem cukierniczym i solą, aż uformują się miękkie szczyty.
Ciasto melasowo-piernikowe kroimy na kwadraty i przekładamy na talerze. Na wierzch polać kremem mascarpone, udekorować pomarańczowym confitem i podawać.