Ciasto marchewkowe z miodem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 502 kalorie, 7G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Jeśli masz olej roślinny, pekan, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto Marchewkowe Z Miodem, Batoniki Z Miodem Marchewkowym, oraz Ciasto marchewkowe naleśniki z miodem masło.
Instrukcje
Mąkę i kolejne 3 składniki połączyć w misce; odstawić.
Ubij cukier i olej w dużej misce ze średnią prędkością za pomocą miksera elektrycznego do połączenia.
Dodawać jajka, pojedynczo, ubijając aż żółty zniknie. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki, ubijając tylko do połączenia. Wymieszaj z marchewką, pekanami i wanilią.
Wlać ciasto równomiernie do 3 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Rozłóż lukier twarogowy między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem.