Ciasto Makowe z kompot pluot śliwkowy

Ciasto Makowe z kompot pluot śliwkowy
Ciasto Makowe z kompotem śliwkowym pluot wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 528 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mało kto lubi ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, sok z cytryny, jędrne dojrzałe śliwki i śliwki oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Ciasto Makowe z kompot pluot śliwkowy, Ciasto Cytrynowo-Makowe, oraz Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło i mąka 9-na 5-calowy bochenek patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubić razem mąkę, mak, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii końcówką noża do parkowania do miski, następnie dodać masło i cukier i ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż bledną i puszystą, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Przy niskiej prędkości, dodać mieszaninę mąki w 3 partiach, naprzemiennie z pół na pół, zaczynając i kończąc mąką, i mieszając aż tylko włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Łyżka ciasto do bochenka patelni, wygładzanie góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
6
Piec, aż złoto-brązowy i Drewniany pick wstawiony do środka wychodzi z okruchów przylegających, 1 do 1 1/4 godziny. Schłodzić na patelni 30 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować, a następnie odwróć ciasto na stojaku. Całkowicie chłodny, prawa strona do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Wymieszaj owoce, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki skórki i sok z cytryny w ciężkim średnim rondlu. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zaczną się rozpadać, a płyn będzie lekko syropowaty, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia i wymieszać w pozostałej 1/2 łyżeczki skórki, gałki muszkatołowej i więcej cukru w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto funtowe można piec 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Kompot można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, RozmrożonegoPrzygotowany Bochenek Ciasta Funtowego Lub 1 Opakowanie (10-3/4 Uncji) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego
KompotKompot
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn