Ciasto lodowe z łatwym sosem karmelowym
Ciasto lodowe z łatwym sosem karmelowym może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 735 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brązowy cukier, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto lodowe z łatwym sosem karmelowym.
Instrukcje
Masło wymieszać, brązowy cukier, pół i pół, i sól w rondlu na średnim ogniu. Gotować, ubijając delikatnie przez 5 do 7 minut, aż będzie grubsze.
Dodaj wanilię i gotuj jeszcze minutę, aby zgęstnieć dalej. Wyłączyć ogień i wlać sos do słoika. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. Aby skorupa: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Białka ubić do spienienia.
Dodać cukier i sól i ubić na sztywno. Złóż orzechy.
Rozprowadzić mieszaninę na dnie i bokach patelni bez szkła, upewniając się, aby odpowiednio pokryć boki.
Piec przez 15 do 20 minut, obserwując pod koniec, aby upewnić się, że skórka nie staje się zbyt brązowy.
Wyjąć z piekarnika, gdy skórka jest złotobrązowa. Niech skorupa gotować całkowicie.Gdy skórka jest chłodna, wyjmij lody z zamrażarki. Pozostawić do zmiękczenia. Gdy będzie miękka, na spód Skórki rozłóż jeden kufel lodów (ja użyłam masła ceglanego).
Rozłóż drugi kufel (użyłem fasoli waniliowej) na pierwszy smak. Przykryć folią i zamrozić do bardzo hard.To podawać, pokroić plastry ciasta i podawać na pojedynczych talerzach z zimnym sosem karmelowym łyżkami na wierzchu. * Zauważ, że skórka będzie nieco lepka...ale to jest oh, takie dobre!
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "