Ciasto kukurydziane Chi Chi
Ciasto kukurydziane Chi Chi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 21 centów za porcję. 650 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, masło, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Spróbuj Ciasto Kukurydziane Na Słodko, Niesamowite Ciasto Kukurydziane, oraz Niesamowite Ciasto Kukurydziane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce ubij masło mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe.
Dodaj masę harina i wody i beat aż dobrze połączone.
W robocie kuchennym lub blenderze przetwarzaj kukurydzę w krótkich impulsach, aby grubo posiekać. Zostaw kilka kawałków całej kukurydzy. Wymieszać przetworzoną kukurydzę i mąkę kukurydzianą do mieszaniny masła.
W osobnej misce wymieszaj cukier, śmietanę, sól i proszek do pieczenia, aż dobrze się połączą. Wymieszaj mieszaninę cukru z masłem i wlej wszystko do naczynia do pieczenia o wymiarach 9x9 cali. Przykryć folią.
Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść naczynie do pieczenia na ręczniku, wewnątrz patelni i umieść patelnię na stojaku piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków naczynia do pieczenia.
Piec 50 do 60 minut, lub do pick wstawiony w centrum wychodzi czysty.
Wyjmij naczynie do pieczenia z kąpieli wodnej i pozostaw 10 minut.
Podawać za pomocą łyżki do lodów lub dużej łyżki.