Ciasto krepowe Dulce de Leche

Ciasto krepowe Dulce de Leche
Ciasto z krepy Dulce de Leche może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, mleka, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce de Leche, oraz Ciasto waniliowe Dulce De Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mleko, jajka, mąkę, kakao w proszku, cukier granulowany, wanilię i sól połączyć w blenderze i proces, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce ciasto 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Lekko szczotkować patelnię 10-calowy nonstick z roztopionym masłem i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj skąpe 1/4 filiżanki ciasta i szybko zawirować patelnię do pokrycia dna. Gotować, aż ustawi się na górze i złoty na dole, o 30 sekund. Ostrożnie podnieś krawędź krepy gumową szpatułką, a następnie odwróć palcami i gotuj jeszcze 20 sekund. Odwróć krepę na talerz. Powtórz z pozostałym cieście, aby 14 do 18 naleśniki, szczotkowanie patelni z więcej masła w razie potrzeby. Ułóż gotowe naleśniki na talerzu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Naleśniki można przygotować do 1 dnia naprzód; ostudzić, a następnie owinąć stos folią i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
NaleśnikiNaleśniki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Dodać nadzienie: masło ubić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
5
Dodaj 2 3/4 szklanki cukru cukierniczego w 2 partiach, ubijając, aż będzie gładka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
6
Dodaj dulce de leche i beat aż połączone. (Nadzienie może być wykonane do 1 dnia wcześniej; przykryć folią i przechowywać w lodówce, a następnie ubić przez kilka minut mikserem przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieść 1 krepę na półmisku lub stojaku na ciasto.
2
Rozprowadzić skąpą 1/4 szklanki nadzienia, a następnie udekorować kolejną krepą. Powtórz z pozostałym nadzieniem i naleśnikami, kończąc krepą na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaleśnikiNaleśniki
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3
Śmietanę i pozostałą 1 łyżkę cukru cukierniczego ubić w mikserze stojącym wyposażonym w końcówkę ubijającą do uzyskania sztywnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Rozprowadzić na wierzchu ciasta i skropić dulce de leche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
5
Podawać natychmiast.
6
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn