Ciasto z krepy Dulce de Leche może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, mleka, soli koszernej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Ciasto Dulce de Leche, oraz Ciasto waniliowe Dulce De Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mleko, jajka, mąkę, kakao w proszku, cukier granulowany, wanilię i sól połączyć w blenderze i proces, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce ciasto 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I Pistacje
Papier Ryżowy
Cukierki Waflowe Necco
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Lekko szczotkować patelnię 10-calowy nonstick z roztopionym masłem i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj skąpe 1/4 filiżanki ciasta i szybko zawirować patelnię do pokrycia dna. Gotować, aż ustawi się na górze i złoty na dole, o 30 sekund. Ostrożnie podnieś krawędź krepy gumową szpatułką, a następnie odwróć palcami i gotuj jeszcze 20 sekund. Odwróć krepę na talerz. Powtórz z pozostałym cieście, aby 14 do 18 naleśniki, szczotkowanie patelni z więcej masła w razie potrzeby. Ułóż gotowe naleśniki na talerzu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Naleśniki można przygotować do 1 dnia naprzód; ostudzić, a następnie owinąć stos folią i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Naleśniki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Dodać nadzienie: masło ubić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
5
Dodaj 2 3/4 szklanki cukru cukierniczego w 2 partiach, ubijając, aż będzie gładka i puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
6
Dodaj dulce de leche i beat aż połączone. (Nadzienie może być wykonane do 1 dnia wcześniej; przykryć folią i przechowywać w lodówce, a następnie ubić przez kilka minut mikserem przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De Leche
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieść 1 krepę na półmisku lub stojaku na ciasto.
2
Rozprowadzić skąpą 1/4 szklanki nadzienia, a następnie udekorować kolejną krepą. Powtórz z pozostałym nadzieniem i naleśnikami, kończąc krepą na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Funtów Jeżyn (około
3
Śmietanę i pozostałą 1 łyżkę cukru cukierniczego ubić w mikserze stojącym wyposażonym w końcówkę ubijającą do uzyskania sztywnych szczytów.