Ciasto korzenne bezglutenowe
Gluten-Free Spice Cake to bezglutenowy, bezmleczny i lakto-owo-wegetariański deser. Ten przepis daje 9 porcji po 254 kalorie , 6 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za przepyszny i sycący. Mieszanka zmielonej gałki muszkatołowej, skórki pomarańczowej, jajek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 43% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj przepisy na podobne przepisy : bezglutenowe, bezmleczne, dyniowe babeczki korzenne , bezglutenowe, bezmleczne, bezsojowe ciasto bananowo-czekoladowe z lukrem z masła orzechowego oraz bezglutenową, bezmleczną, bezcukrową chińską sałatkę z kurczakiem .
Instrukcje
W dużej misce ubij mus jabłkowy, miód, jajka, olej i wanilię, aż do dokładnego połączenia się składników.
Połącz mąkę ryżową, mąkę sojową, imbir, cynamon, proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i goździki; stopniowo ubijaj w mieszance musu jabłkowego, aż się połączą. Wymieszaj z orzechami włoskimi, morelami i skórką pomarańczową.
Przełożyć do kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali i wysmarować sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 28-32 minuty lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.