Podawać ciepłe i wilgotne, glazura błyszcząca i mokra - jak pokazano na moich zdjęciach. Można też podawać schłodzone i pozostawić ciasto do ujędrnienia, zyskując bogate ciało-lukier zmienia się w słodką, nieprzezroczystą, śnieżnobiałą aksamitno-maślaną konsystencję.Ta cała sprawa z ciastem Bundt wydaje mi się trochę podobna do lat 50-tych. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do retro nastroju ciasto Bundt inspires...In podziw Bundt Pan. Pomyśl o tym, oprócz popularnej "babeczki" - jakie wspólne pieczone dobro wymaga bardzo specjalnej patelni, aby je stworzyć? Ciasteczka i ciasta warstwowe mogą pracować w różnych kwadratowych lub okrągłych naczyniach do pieczenia - a Ładna wielofunkcyjna patelnia do chleba może zrobić wszystko, od chleba bananowego po chleb kanapkowy na zakwasie. Ale patelnia Bundt jest tak wyjątkowa - to naprawdę własne wydarzenie do pieczenia. A pieczenie ciasta Bundt inspiruje retro, 1950 ' s Tea-time, uroczysty, towarzyski klimat, nie bez powodu..Historia ciasta/patelni Bundt. Choć mogłoby się wydawać, że Bundt pan został magicznie wynaleziony w kultowej amerykańskiej erze znanej jako "Lata 50-te" - tak nie było. Bundt pan został zastrzeżony w 1950 roku przez H. Davida Dalquista, założyciela Nordic Ware, z siedzibą w St.Louis Park, Minnesota. Faktyczne początki patelni w stylu Bundt sięgają drugiej strony świata-tak naprawdę Niemiec, Austrii i Węgier. Więc co wiesz, niesławny Amerykański Bundt Pan (jak większość naszych przodków) jest imigrantem.Właściwie Bundt pan / cake frenzy był bardzo wyprzedza swoje czasy. Jak te głupie-tastic Ciasto pops, żywności w-a-jar i zielone smoothies-trend "Bundt" był znakiem czasów - i wystąpił za pośrednictwem niektórych przebiegły marketing zmieszany z niektórych poważnych 1950 ' s word-of-mouth odwołania. Możesz podziękować kobietom z lat 50. za nadanie tym trendom nóg. Była to era partii Tupperware. Ciasta Bundt były kolejnym gorącym trendem krążącym po okolicznych kręgach społecznych. Ciągle wyobrażam sobie sceny z Pleasantville i pomocy.Po prostu to widzę .. "panie, które jedzą obiad" popijają herbatę i kawę w kwiecistych pastelowych sukienkach, włosy przeczesane sztywnymi włosami-spryskane zewnętrznymi pętlami - mroźna różowa szminka na ich podnieconych ustach, gdy wymieniały przepisy na ciasta Bundt i chwaliły się, ile plastrów ich autorskiego przepisu Bundt zjadł ich mąż po kolacji. Gdyby tylko te panie miały Pinteresta.Ale ponieważ media społecznościowe były jeszcze za pół wieku, musimy podziękować big business za rozpalenie Bunt Cake frenzy. Tendencja ta została zapoczątkowana, gdy Pillsbury sponsorował ciasto Bundt Cookoff - również mniej więcej w tym czasie ciasto funtowe (które wszyscy już znali i kochali) gotowano na patelni Bundt i umieszczano na stronach książki kucharskiej Good Housekeeping. Bum. Bundt urodził się w kulturze amerykańskiej.(Historia Bundt poprzez foodtimeline) i tendencja Bundt trwa. Mój post jest tego dowodem.Muszę przyznać, że jest coś uroczego w torcie Bundt. Miękkie grzbiety w cieście, charakterystyczny kształt pączka, idealny do łatwego, jednolitego krojenia. Atrakcyjne smukłe linie ciasta, które pozwalają glazurowany lukier topić się i zwijać, płynąc w lśniącej kałuży cukru. Więc dość Bundt paplanina panie (i chłopaki-yay do jak czasy zmieniły się w kuchni), pozwala pop Bundt w piekarniku, stromy trochę herbaty, zaparzyć trochę czarnej kawy, położyć nasz najlepszy lniany obrus i podkręcić wersję Chordettes Mister Sandman .. Bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung.Wegańskie ciasto kokosowe Bundt z glazurą Kokosowąmakes One Bundt z glazurą