Ciasto Kokosowe. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie

Ciasto Kokosowe. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać ciasto kokosowe Bundt. Wilgotne. Szkliwione. Wegańskie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 670 kalorii, 7G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 113 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, es mleka kokosowego, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Moist Pumpkin Bundt Cake, Moist Glazed Lemon Cake, oraz Wilgotne Wegańskie Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
To mój pierwszy post z przepisem na ciasto Bundt. Pewnie dlatego, że jeszcze kilka tygodni temu nie miałem patelni Bundt. A jeśli jest jedna rzecz, którą w rzeczywistości trzeba zrobić odpowiednie ciasto Bundt - jest to patelnia ciasto Bundt. Mój pierwszy tort Bundt: wegańskie ciasto kokosowe Bundt z błyszczącym glazury kokosowej skropione na górze. Wilgotna konsystencja o gąbczastej jakości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
2
Podawać ciepłe i wilgotne, glazura błyszcząca i mokra - jak pokazano na moich zdjęciach. Można też podawać schłodzone i pozostawić ciasto do ujędrnienia, zyskując bogate ciało-lukier zmienia się w słodką, nieprzezroczystą, śnieżnobiałą aksamitno-maślaną konsystencję.Ta cała sprawa z ciastem Bundt wydaje mi się trochę podobna do lat 50-tych. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do retro nastroju ciasto Bundt inspires...In podziw Bundt Pan. Pomyśl o tym, oprócz popularnej "babeczki" - jakie wspólne pieczone dobro wymaga bardzo specjalnej patelni, aby je stworzyć? Ciasteczka i ciasta warstwowe mogą pracować w różnych kwadratowych lub okrągłych naczyniach do pieczenia - a Ładna wielofunkcyjna patelnia do chleba może zrobić wszystko, od chleba bananowego po chleb kanapkowy na zakwasie. Ale patelnia Bundt jest tak wyjątkowa - to naprawdę własne wydarzenie do pieczenia. A pieczenie ciasta Bundt inspiruje retro, 1950 ' s Tea-time, uroczysty, towarzyski klimat, nie bez powodu..Historia ciasta/patelni Bundt. Choć mogłoby się wydawać, że Bundt pan został magicznie wynaleziony w kultowej amerykańskiej erze znanej jako "Lata 50-te" - tak nie było. Bundt pan został zastrzeżony w 1950 roku przez H. Davida Dalquista, założyciela Nordic Ware, z siedzibą w St.Louis Park, Minnesota. Faktyczne początki patelni w stylu Bundt sięgają drugiej strony świata-tak naprawdę Niemiec, Austrii i Węgier. Więc co wiesz, niesławny Amerykański Bundt Pan (jak większość naszych przodków) jest imigrantem.Właściwie Bundt pan / cake frenzy był bardzo wyprzedza swoje czasy. Jak te głupie-tastic Ciasto pops, żywności w-a-jar i zielone smoothies-trend "Bundt" był znakiem czasów - i wystąpił za pośrednictwem niektórych przebiegły marketing zmieszany z niektórych poważnych 1950 ' s word-of-mouth odwołania. Możesz podziękować kobietom z lat 50. za nadanie tym trendom nóg. Była to era partii Tupperware. Ciasta Bundt były kolejnym gorącym trendem krążącym po okolicznych kręgach społecznych. Ciągle wyobrażam sobie sceny z Pleasantville i pomocy.Po prostu to widzę .. "panie, które jedzą obiad" popijają herbatę i kawę w kwiecistych pastelowych sukienkach, włosy przeczesane sztywnymi włosami-spryskane zewnętrznymi pętlami - mroźna różowa szminka na ich podnieconych ustach, gdy wymieniały przepisy na ciasta Bundt i chwaliły się, ile plastrów ich autorskiego przepisu Bundt zjadł ich mąż po kolacji. Gdyby tylko te panie miały Pinteresta.Ale ponieważ media społecznościowe były jeszcze za pół wieku, musimy podziękować big business za rozpalenie Bunt Cake frenzy. Tendencja ta została zapoczątkowana, gdy Pillsbury sponsorował ciasto Bundt Cookoff - również mniej więcej w tym czasie ciasto funtowe (które wszyscy już znali i kochali) gotowano na patelni Bundt i umieszczano na stronach książki kucharskiej Good Housekeeping. Bum. Bundt urodził się w kulturze amerykańskiej.(Historia Bundt poprzez foodtimeline) i tendencja Bundt trwa. Mój post jest tego dowodem.Muszę przyznać, że jest coś uroczego w torcie Bundt. Miękkie grzbiety w cieście, charakterystyczny kształt pączka, idealny do łatwego, jednolitego krojenia. Atrakcyjne smukłe linie ciasta, które pozwalają glazurowany lukier topić się i zwijać, płynąc w lśniącej kałuży cukru. Więc dość Bundt paplanina panie (i chłopaki-yay do jak czasy zmieniły się w kuchni), pozwala pop Bundt w piekarniku, stromy trochę herbaty, zaparzyć trochę czarnej kawy, położyć nasz najlepszy lniany obrus i podkręcić wersję Chordettes Mister Sandman .. Bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung, bung.Wegańskie ciasto kokosowe Bundt z glazurą Kokosowąmakes One Bundt z glazurą
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Chleb BananowyChleb Bananowy
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sznurek Do Butów LukrecjaSznurek Do Butów Lukrecja
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Batonik Z Mlecznej Czekolady, GolonyBatonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Ciasto: wytrawne: 3 szklanki białej mąki organicznej1 łyżeczka cynamonu1 łyżka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody do pieczenia1 łyżeczka soli1 szklanka drobnych płatków kokosowych, niesłodzonewet:1 szklanka cukru organicznego1 / 4 szklanki syropu klonowego1 / 3 szklanki zmiękczonego oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia1 łyżka ekstraktu waniliowego1 1/4 szklanki pełnotłustego mleka kokosowego1 / 2 szklanki wody2 łyżki nasion lnu + 1/2 szklanki wody1 łyżeczka octu jabłkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Siemię LnianeSiemię Lniane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
4
Glazura kokosowa:1 szklanka organicznego cukru pudru1 / 2 szklanki płatków kokosowych, niesłodzonychkilka rozprysków resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego) 2-3 łyżki oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia, zmiękczony1 łyżka soku z cytryny (opcjonalnie)szczypta soli + kilka kropli ekstraktu waniliowego
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Olej KokosowyOlej Kokosowy
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SoymilkSoymilk
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Nasmaruj patelnię z pierwszego tłoczenia olejem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
7
Połącz suche składniki w dużej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
8
Żwawo wymieszać nasiona lnu z 1/2 szklanki wody i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię LnianeSiemię Lniane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Delikatnie ubić mokre składniki-wszystkie z wyjątkiem mieszanki lnu i octu jabłkowego. Chcesz, aby twój dziewiczy olej kokosowy był wystarczająco miękki, aby płynnie wtopić się w inne składniki - wszystko powinno mieć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Siemię LnianeSiemię Lniane
10
Złożyć mieszaninę lnu na mokre składniki. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.&. Złóż suchą mieszaninę na mokro. Aż będzie gładko. Następnie złóż ocet jabłkowy na koniec - jest OK, jeśli jest schłodzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Siemię LnianeSiemię Lniane
11
Wlać mieszaninę do patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
12
Piec w temperaturze 350 stopni przez 50-60 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie bąbelkowy i rumiany-w razie potrzeby użyj testu wykałaczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Pozostawić do ostygnięcia dobry 20 minut przed próbą usunięcia ciasta z patelni. odstawić do ostygnięcia.1
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Ubij razem swoją glazurę kokosową. Możesz dostosować podstawowe składniki, aby pasowały do cienkiej lub grubej glazury. Należy pamiętać, że ponieważ używasz oleju kokosowego, glazura będzie jędrne po schłodzeniu - więc jest OK, jeśli wydaje się wodnisty lub oleisty po wylaniu na ciasto Bundt.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Wlać glazury na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
16
Podawać ciepłe i "mokre" lub schłodzić w lodówce i podawać chłodne i maślane.Szczęśliwego Bundingu! Jaki jest Twój ulubiony przepis na ciasto Bundt?Potrzebujesz patelni Bundt? - >Patelnie Do Ciast Bundt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan

Składniki

11 funt cukinii,świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym11 funt cukinii,może dietetyczna śmietanka sodowamoże dietetyczna śmietanka sodowa3(zima)es resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego)es resztek mleka kokosowego (lub mleka sojowego)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczonyolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczony2(zima)olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczonyolej kokosowy z pierwszego tłoczenia, zmiękczony2(zima)nasiona lnu + 1/2 szklanki wodynasiona lnu + 1/2 szklanki wody2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipełnotłuste mleko kokosowepełnotłuste mleko kokosowe8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTeraz to całe ciasto Bundt wydaje mi się trochę 1950 ' s dla mnie. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do nastroju retro ciasto Bundt inspirujeTeraz to całe ciasto Bundt wydaje mi się trochę 1950 ' s dla mnie. I właśnie dlatego to uwielbiam. I jest dobry powód do nastroju retro ciasto Bundt inspiruje1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sok z cytryny (opcjonalnie)sok z cytryny (opcjonalnie)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiekologiczny cukier puderekologiczny cukier puder1szczyptaszczypta soli + 3 krople ekstraktu waniliowegoszczypta soli + 3 krople ekstraktu waniliowego11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier ekologicznycukier ekologiczny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipłatki kokosowe niesłodzonepłatki kokosowe niesłodzone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobne płatki kokosowe, niesłodzonedrobne płatki kokosowe, niesłodzone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiekologiczna biała mąkaekologiczna biała mąka8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyA tendencja Bundtów trwa. Mój post jest tego dowodemA tendencja Bundtów trwa. Mój post jest tego dowodem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn