Ciasto kawowe z jagodami i kwaśną śmietaną
Przepis na Blueberry Sour Cream Coffee Cake można przygotować w około 1 godzinę i 20 minut . Za 1,05 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 725 kalorii , 6 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. 2901 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup cukier, mielony cynamon, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy to Apple Nut Sour Cream Coffee Cake , Sour Cream Coffee Cake i Blueberry Coffee Cake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i posyp mąką 9-calową formę Bundt.
W dużej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Wbijaj jajka jedno po drugim, a następnie wmieszaj śmietanę i wanilię.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; mieszaj w cieście, aż się połączą. Wmieszaj borówki.
Włóż połowę ciasta do przygotowanej patelni. W małej misce wymieszaj brązowy cukier, cynamon i orzechy pekan.
Posyp połowę tej mieszanki na ciasto na patelni. Nałóż łyżką resztę ciasta na wierzch, a następnie posyp resztą mieszanki pekanowej. Użyj noża lub cienkiej szpatułki, aby wmieszać warstwę cukru do ciasta.
Piecz przez 55 do 60 minut w rozgrzanym piekarniku lub do momentu, aż nóż włożony w koronę ciasta będzie czysty po wyjęciu. Ostudź w formie na kratce. Odwróć na talerz do serwowania i mocno stuknij, aby wyjąć z formy. Oprósz cukrem pudrem tuż przed podaniem.