Ciasto kawowe z cynamonem
Cinnamon Swirl Coffeecake zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 16 porcji, każda o wartości 249 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Za 87 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako śniadanie w bardzo rozsądnej cenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Ten przepis z Allrecipes wymaga słodzika bez kalorii splenda®, mielonego cynamonu, zamiennika jajek i ekstraktu waniliowego. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Maple Walnut Coffeecake , Cinnamon Swirl Bagels with Honey Walnut Cream Cheese i Simply Amazing Cinnamon Swirl Wheat Bread .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj nieprzywierającą formę bundt sprayem do pieczenia. Odstaw.
Przesiej mąkę do ciasta, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną do średniej wielkości miski; odstaw. W dużej misce ubij masło mikserem elektrycznym.
Dodaj słodzik granulowany SPLENDA® i jajko. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj zamiennik jajka i wanilię. Ubijaj krótko, aby połączyć.
Dodaj mus jabłkowy i połowę śmietany. Ubijaj, aż masa będzie gładka.
Dodaj przesianą mieszankę mąki i ubijaj na średnich obrotach, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj pozostałą śmietanę i mieszaj, aż się połączą i ciasto będzie jednolite. Odstaw.
Włóż 1/4 ciasta do małej miski.
Dodaj brązowy cukier i cynamon. Dobrze wymieszaj.
Włóż połowę pozostałego ciasta do przygotowanej formy. Nałóż nadzienie. Zakręć nożem. Nałóż pozostałe ciasto.
Piecz przez 50–60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.