Ciasto kawowe z borówkami i serem
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj Blueberries 'N' Cheese Coffee Cake. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 110 kalorii . Ten przepis jest dla 15 osób i kosztuje 46 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką serek śmietankowy, maślankę, białka jaj i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Blueberry Buckle / fluffy cake with blueberries , Honey Panna Cotta With Blueberries and Graham Crackers oraz Meyer Lemon Biscotti with Dried Wild Blueberries .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż powstaną kruszonki. Ubij jajko, białka, mus jabłkowy, olej i skórkę z cytryny.
Wymieszaj 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; dodawaj do mieszanki cukru na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdej porcji.
W misce wymieszaj borówki z resztą mąki; wymieszaj z ciastem, dodając serek śmietankowy.
Wlać do formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Aby przygotować polewę, w misce wymieszaj mąkę, cukier i skórkę z cytryny. Dodaj posiekane masło, aż mieszanka będzie kruszona.
Piec w temperaturze 375° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Całkowicie ostudzić na kratce.