Ciasto Karmelowo-Przyprawowe
Caramel Spice Cake to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 921 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Mieszanka soli, sody oczyszczonej, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Ciasto Karmelowo-Przyprawowe, Caramel Spice Poke Cake, oraz Karmelowo-Glazurowane Ciasto Przyprawowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (9 cali) Patelnie. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, goździki i ziele angielskie przesiać. Odstawić.
W dużej misce, śmietany razem skrócenie, brązowy cukier i 1 szklanka cukru białego, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać 2 łyżeczki wanilii. Ubij mieszankę mąki na przemian z 1 1/2 maślanki, mieszając tylko do momentu włączenia. Wymieszać z orzechami pekan.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35 do 40 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
Aby lukier: w dużej misce połączyć masło, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę wanilii i około 1 szklankę cukru cukierniczego. Dobrze ubić, następnie stopniowo ubijać w pozostałym cukrze cukierniczym na przemian z 1/4 szklanki maślanki. Ubić, aż będzie gładka i kremowa i rozprowadzić na cieście.