Ciasto Karmelowe
Need a deser wegetariański? Ciasto z funtem karmelowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.01 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 132 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, mleko odparowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Ciasto Karmelowe, Ciasto Karmelowe, oraz Ciasto Karmelowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa.
Śmietana razem 1cup masła lub margaryny, skrócenie, brązowy cukier, i 1 szklanka białego cukru.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Przesiać 2 1/2 szklanki mąki i proszku do pieczenia.
Dodać na przemian z mlekiem do śmietany. Wymieszać 1/2 szklanki mąki z posiekanymi orzechami pekan, a następnie złożyć do ciasta.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 90 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Odstawić na patelni 10 minut, a następnie skręcić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.
Aby lukier: w małym rondlu ubić 1 szklankę brązowego cukru,1 szklankę białego cukru, masło lub margarynę i mleko razem. Doprowadzić do wrzenia toczenia i gotować przez jedną minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią. Ostudzić, następnie ubić aż zgęstnieje.
Dodać trochę mleka, jeśli jest zbyt gęsty.